Dagens svar

"Inte just nu. Om en liten stund."


Fungerar som svar på de flesta frågor och används flitigt just nu. Undrar var jag fått det ifrån?!

Glöm-inte-mormor!

"Mamma, vet du vad de här blommorna heter?"

"Nej."

"De heter INTE Glöm-inte-mormor..."

"Jaha, försökte mormor kanske lura dig att de hette så?"

"Nej, men de heter INTE Glöm-inte-mormor".

"Vad heter de då?"

"Glöm-inte-mormor"


Mors dag!


 

På mors dag behöver alla mödrar uppmuntras och få extra kärlek och pysslas om. Pappa gjorde i ordning ett fotbad till mamma som jag passade på att också njuta av. Mammas fötter är mycket större än mina men vi gillade det varma vattnet lika mycket båda två.

 

 

Jag tvättade mammas fötter noga och verkligen tog hand om henne. Det var lite skum i vattnet och det var jag noga med att fånga upp och liksom smörja in mammas fötter med.

 



Jag frågade mamma och hon tyckte det var jätteskönt när jag fixade med hennes fötter. Efter fotbadet så filade vi, klippte tånaglarna och sen så smörjde vi med två olika krämer.

När vi stoppat ner våra små mjuka fötter i strumporna så tackade mamma mig för min sköna present. Då blev jag glad för att jag gjort mamma glad. Jag tycker ju om att pyssla om andra människor och mysa. Bäst just nu är när mamma topsar mina öron. Det är så skönt så jag får lite svårt att andas och ögonen börjar vinda.

Som man uppfostrar får man skörda?

"Mamma!" "MAMMA!!"

"Mamma, när jag ropar på dig då skall du komma hit och titta på mig."



Ritgrodorna är slut

"Mamma, vad skall jag rita?"

"Du kan väl rita grodor?"

"Ritgrodorna är slut, mamma. Vi måste köpa nya imorgon tisdag"

Alla imorgon är tisdag utom nån ibland som är en onsdag...

Kosläpp

Visste ni att korna inte får komma ut under vintern? De får stå inne i sitt varma hus hela hösten och vintern och sen släpps de ut på våren och då blir de jätteglada! Det blir bonden också för då kan hon bjuda in en massa stadsmänniskor att titta på det och ha lite marknad och andra jippon.

En dag åkte mamma och jag tillsammans med F och J och deras mamma och tittade på korna som fick komma ut. Detta var i mitten av maj och korna hade stått inne sen 10 september så ni kan ju förstå att de blev glada! Vi var nästan 1200 människor som var där för att titta. Det hade regnat jättemycket i flera dagar så nästan alla hade gummistövlar och alla som var lika korta som jag hade galonisar. SÅ många galonisar samtidigt på ett och samma ställe har jag nog aldrig sett förut.

Först när vi kom dit så fick vi åka släpkärra efter en traktor. Släpkärran var gjord för kossor egentligen och de behöver inte se ut men det ville ju F och jag. Mamma orkade bara lyfta oss en liten stund men det var ganska kul att åka ändå. Jag glömde dock att berätta just om traktorn för pappa när vi kom hem så det kom jag på morgonen därpå. Det tog ett tag för pappa att förstå vad jag pratade om...

Det är F's mamma som har tagit alla kort. Hon är så duktig på att ta kort på oss så mamma låter henne sköta allt fotograferande när vi gör nåt tillsammans.



När vi klev av den fina gröna släpkärran så var det dags för korna att komma ut. Vi stod och väntade jätte jättelänge. F och jag funderade varifrån korna skulle komma. Kanske från det lilla huset som stod mitt i hagen eller ifrån skogen? F sa att de skulle komma ifrån ladugården men jag var inte säker. Det var dock viktigt att ha händerna på ryggen så att vi inte av misstag tog i trådarna i stängslet. Det skulle göra ont sa mamma.


Sen kom korna äntligen! Det var hundra kossor som var så lyckliga över att komma ut. De hoppade, skuttade och rullade sig på gräset. Några busade precis som de gör på bilden. Ganska många bajsade eller tittade förvånat på alla oss som stod och tittade på. Jag tyckte det var underbart att titta på och funderar på om jag kanske skall jobba med kor när jag blir stor.



När vi tittat klart på korna så tittade vi på getter, kalvar och åt korv. Sen åt vi gratisost och drack gratismjölk. F skulle rida så då ville ju inte jag vara sämre. Vi klappade Ville som hästen hette länge medan han åt. Han var tjugo år gammal så han var inte så vild av sig. Hjälm måste man ha när man rider ifall man ramlar av så här har jag min hjälm på mig och klurar om jag verkligen vill rida...

Dagens outfit är mina röda galonisar som mamma och jag köpt och underbara pippi-tröjan som farmor stickat. Det är min tredje pippi-tröja sen jag föddes. Jag växer ur dem hela tiden men som tur var har jag en snäll mormor och en snäll farmor som stickar dem åt mig.

 

På vägen till bilen så gick vi förbi ett ställe där de sålde våfflor så avslutade utflykten med våfflor utomhus och sen plockade F och jag blommor i skogen som låg precis bredvid.

F och hennes familj kom hem till oss sen på kvällen och vi åt middag ute. Men det är en helt annan historia...


RSS 2.0