Mormor och morfar gör film

När jag har kollat klart på en film så är det alltid en massa text på skärmen. Mamma och pappa berättade att där står det vilka som har gjort filmen. Mamma berättade då att morfar gjorde film. Jag frågade om han hade gjort den filmen som jag tittade på men då berättade mamma att morfar mest gjorde filmer för vuxna.

- Morfar har gjort alla era filmer. Men mormor hon har gjort mina filmer. Se här (pekar på skärmen) där står det mormor.

Just nu längtar jag efter mormor så jag inte vet vad jag skall ta vägen. Kanske längtar jag mer efter mormor än efter snö. Mamma och jag skall åka och hälsa på mormor, morfar och Charlie men det vet jag inte om än. För då skulle jag nog tjata ihjäl mamma och pappa att vi skall åka NU!

Papegojan

Mamma säger att jag är som en liten papegoja. Jag upprepar allt som någon säger till mig. Helst hela fraser som fastnar. Just nu säger jag t.ex. "vettduvad?" i början på alla meningar. Mamma och pappa får ibland sig ett gott skratt när de i mig kan höra något uttryck som de själva missbrukar...

Men varifrån jag har fått alla min "VADDÅ?" som svar på allt som sägs till mig, det vägrar både mamma och pappa att ta ansvar för. Vissa ord är roligare än andra, som när jag säger "apselut" eller något annat.

En fras som jag tror jag fått ifrån mormor är "svenskaflaggangulochblåååååå". Den säger jag så fort jag ser en svensk flagga.

RSS 2.0